Petteri PIETILÄ Petteri PIETILÄ
Managing Partner
Tel: +358 40 5200 215
GSM: +358 40 5200 215
petteri.pietila@transearch.com

Petteri Pietilä är en internationellt erfaren direktör med mångsidig erfarenhet av chefsrekrytering. Tack vare sin omfattande erfarenhet av affärsledning är Petteri generalist i fråga om branscher och tar hand om direktrekryteringsuppdrag för både multinationella och rent inhemska kunder. Petteri inledde sin karriär inom chefsrekrytering år 2009, då han blev kallad till partner i TRANSEARCH Helsingforskontor.

Petteri har över 17 års erfarenhet av försäljning, marknadsföring och ledning inom internationell affärsverksamhet med konsumtionsvaror. Han började sin karriär år 1991 på Unilever, där han fungerade som produktchef och storkundsansvarig. Från Unilever flyttade han till Gillette/Braun i Tyskland, där han hade en global roll som Business Manager. År 1998 återvände Petteri till Finland och började arbeta på Altia, Nordens och Baltikums ledande alkoholdrycksföretag. I Altia verkade han till en början som exportchef samt affärsdirektör med ansvar för världsberömda finländska vodkavarumärken. Från början av 2002 var Petteri medlem i Altiakoncernens ledningsgrupp och hade flera uppgifter på Senior Vice President-nivå med resultatansvar för de strategiska affärsenheterna.

Till utbildningen är Petteri ekonomie magister från utrikeshandelslinjen vid Åbo handelshögskola. Han håller sig i trim genom simning, rullskridskoåkning, utförsåkning, löpning samt gymträning. Utöver finska talar Petteri flytande engelska och kan även kommunicera på svenska och tyska.

 

 

International Offices

International Offices

aueeaasae

aueeaasae